ETTANFOTBOLL, SPORT  Tabellen efter 30 spelade omgång talar sitt tydliga språk – trots att det bara skilde två poäng. Frej Täby är fortfarande ”storebror” över Täby FK i Täby Kommun.

Säsong 2020 skulle bli kampen om vem som skulle bli bästa fotbollslag i Täby Kommun – IK Frej Täby eller Täby FK.

Till en början var det allt favoritskap på Frej Täby. Men efter första matchen lagen emellan, där Täby FK vann med 1-0, började man ana att nykomlingarna skulle ge en ordentlig match om titeln bäst i kommunen.

När man under söndag skulle avsluta fotbollssäsongen 2020, där Täby FK tog emot Sandviken och Frej Täby besökte Karlstad, skilde det två poäng mellan lagen, där IK Frej satt i förarsätet.

Efter 45 spelade minuter hade Täby FK ett 1-0-underläge hemma på Vikingavallen. Medan Frej hade 1-1.

I Karlstad skulle Frej vända matchbilden i inledningen av andra. Detta efter att ha fått en straff tilldömt sig. Men Karlstadgänget forcerade på slutet och gjorde tre mål under den sista kvarten av matche och vann med 4-2.

På Vikingavallen, var det inget snack vem som var det bättre laget. Sandviken som länge och väl hade varit med och krigat om en kvalplats till superettan blev numret för stora för nykomlingarna som fick kliva av med ytterligare en först i säsongens sista seriematch.

FOTO: skrämdump svenskfotboll.se
FOTO: skärmdump svenskfotboll.se