Den 24-årige Jacob Tillman anmäldes försvunnen 1998. Han lämnade sin bostad på Smedjegatan 21 i Höganäs, torsdagen den 26 november. Runt klockan 22 samma kväll har han ett telefonsamtal med en anhörig och det är sista gången någon hör eller ser Jacob Tillman.

Därefter finns inga kända iakttagelser.

Arton år senare, närmare bestämt den 22 augusti 2016, hittar en spolbilschaufför en sopsäck med skelettdelar i en brunn, på en gård i Hörby. Kroppen visade sig tillhöra Jacob.

Polisen misstänkte tidigt att han utsatts för brott och redan 1999 inleddes en mordutredning men eftersom kroppen då inte hittats så gick utredningen på sparlåga. Efter fyndet 2016 togs utredningen upp på nytt, kroppen obducerades och den rättsmedicinska undersökningen visade att han bragts om livet.

Misstänkt man greps

I oktober 2016 greps en 51-årig man, som var väl bekant med den 24-årige småbarnspappan Jacob. Mannen ska vid tiden för försvinnandet bott på den gård där Jacob Tillmans kvarlevor hittades. Den 51-årige mannen häktades på sannolika skäl som misstänkt för mordet och satt frihetsberövad i över fem månader när åklagare Pernilla Trimmel, i Mars 2017, beslutade att mannen skulle släppas.

Nu vill Polisens kallafall-grupp ha allmänhetens tips för att komma vidare med att lösa mordet på Jacob Tillman.

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Källa: Aftonbladet.se