KALLA FALL/STOCKHOLM Lördagen den 12 December 1998 sköts Bengt Norman till döds, i sin butik på Odengatan 47 i Stockholm-framför ögonen på sin dotter Monica.

72-årige Bengt Norman drev porslins-och presentbutiken Normans tillsammans med sin dotter. Denna eftermiddag, den 12 December, håller Bengt på att plocka ner fasadflaggor utanför butiken och Monica står innanför disken, tillsammans med två anställda.

Det är precis innan stängning som en man, som beskrivs vara mellan 25-35 år, kliver in i butiken. Mannen riktar ett vapen mot Monica, tar sig runt disken och trycker ner henne mot kassan.

Mitt i tumultet kommer Bengt tillbaka in. Monica berättar för Aftonbladet :

-Han kommer in för att hjälpa mig och då vänder sig den här killen om och skjuter min pappa i bröstet. Jag förstod inte att det var på riktigt. Jag vet att jag skrek till pappa: “sköt han dig?”. Men jag fick inget svar, han var inte kontaktbar.

Monica fortsätter:

-Jag fick tag på en batong som låg under disken och jag rev honom i ansiktet, därför har polisen säkrat blodspår efter honom. Jag lyckades komma över disken och jaga den här mannen.

Gärningsmannen springer ut ur butiken, korsar Odengatan, och försvinner in genom en port på nummer 44. Bengt förs till sjukhus men hans liv går inte att rädda. Han avlider två dagar senare.

Polisen har gått ut med ett signalement på gärningsmannen.

Man, då ca 25-35 år

170-180 cm lång, smal kroppsbyggnad

Mörkt, fett och lite lockigt hår

Dålig, ljus hy

Ovårdad, missbrukar-typ

Talade svenska

Han var vid tillfället klädd i en grönaktig, halvlång jacka

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att lösa det misstänkta mordet på Bengt Norman. Vet du någonting, kontakta polisens kalla fall-grupp.

E-post: kallafall.stockholm@polisen.se

Telefon: 11414, be att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Stockholm.

Bild: Google map