UR KALLA FALL Björn levde ett ganska hårt liv som hemlös och med ett alkoholmissbruk. Han bodde i perioder på ett härberge på Högbergsgatan i Stockholm.

Den sista, säkra iakttagelsen av den 46-årige Habolin gjordes fyra dagar innan det första fyndet anträffades. Den 26 Mars 2005 sågs han på Södermalm.

Den 30 Mars samma år hittade några förbipasserande ett paket på isen under Centralbron vid Slussen på Södermalmssidan. I paketet låg flera kroppsdelar från en styckad människa. Polisen trodde i första läget att det handlade om en kvinna men det visade sig vara delar från en man. Med hjälp av tandkort kunde polisen fastställa att det rörde sig om Björn Habolin.

Elva dagar senare, den 10 April 2005, hittades en väska av modell sportbag, i vattnet vid Danvikstull. Väskan visade sig innehålla ytterligare likdelar.

Trots ett omfattande arbete så har inte polisen lyckats lösa mordet på Björn Habolin men två män, även de bosatta på Högbergsgatan, har varit intressanta för utredningen. De båda männen, en 48-årig antikhandlare och hans 30-årige inneboende var i ett tidigt skede misstänkta för att ha med mordet på Björn att göra. Deras lägenhet undersöktes flera gånger av tekniker med kriminalsökhundar och fynd gjordes i bostaden.

Bland annat hittades en riklig mängd människoblod i det välstädade badrummet, framförallt i badkaret och blodet misstänktes komma från styckningen av Björn Habolin.

Motivet till mordet är fortfarande oklart. Björn hade inga ekonomiska tillgångar, skulder eller kända konflikter som skulle kunna ses som anledning till brottet. Mordet på Habolin är ännu inte löst och Stockholmspolisens kalla fall-grupp har tagit över ärendet.

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att lösa styckmordet på Björn Habolin  så vet du något eller har du information som du inte tidigare lämnat, kontakta kalla fall-gruppen.

Epost: kallafall.stockholm@polisen.se

Telefon: 11414