STOCKHOLM

Rinkebygänget Dödspatrullens ledare Mohamed Ali har dömts till livstids fängelse i Danmark för ett dubbelmord. Han ska utvisas till Sverige för att avtjäna resten av sitt straff men motsätter sig utvisningen eftersom han anser att det finns en hotbild mot honom i Sverige.

Istället vill han utvisas till Somalia och har ansökt om att frånsäga sig sitt svenska medborgarskap.

23-årige Mohemed Ali, även känd som “Makelele”, har pekats ut som en av fyra ledare för Dödspatrullen. I augusti förra året dömdes han i dansk domstol för ett uppmärksammat dubbelmord på rivaler från gänget Shottaz.

Nu ska Ali utvisas från Danmark till Sverige. Men Ali själv vill stanna kvar i Danmark, alternativt bli utvisad till Somalia, rapporterar Expressen. I en dom från förvaltningsrätten går det att läsa “Mohamed Abdigahni Ali yrkar i första hand att han ska få stanna i Danmark och i andra hand att han ska överföras till Somalia vid utvisning från Danmark”.

Mohamed Ali vill avtjäna sitt straff i Somalia och har ansökt om att frånsäga sig sitt svenska medborgarskap. Foto: Public Domain/Polisen

Dödspatrullen ligger i konflikt med det rivaliserande gänget Shottaz sedan 2015. Ett tiotal personer har mördats i konflikten.

Shottaz är i övrigt kända för kidnappningen av rapparen Einar – där Yasin Mahamoud nyligen dömdes till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov.