SÖDERTÖRN / BOTKYRKA Några minuter in på 4 maj kallades polis och ambulans till Alby i Botkyrka där en person påträffats med skottskador. 

Personen var allvarligt skadad och polisen spärrade genast av platsen och började söka efter gärningspersonerna samt höra personer. Cirka timmar efter larmet uppdaterade polisen på sin hemsida att den skottskadade personen var i 20-årsåldern och att han hade avlidit av sina skador. Detta medförde att rubriceringen för utredningen blir mord.

På morgonen var polisen klar med sin tekniska undersökning och avspärrningarna var borttagna men ingen var ännu gripen på mordet på 20-åringen. 

Polisen uppger att de har en ökad närvaro i Alby de närmaste dagarna. Syftet är att förhindra att ytterligare våldsdåd sker, att samla in information och skapa trygghet för de som bor och verkar i området. Polisen samverkar med andra aktörer i Botkyrka, bland annat fältassistenter och fastighetsbolag, vilka också kommer att ha representanter på plats i Alby.

Tipsa polisen
Har du gjort iakttagelser eller har information i övrigt om det misstänkta mordet som du inte redan lämnat till polisen? Hör av dig till polisen på telefon 114 14, via detta tipsformulär: https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/ eller ta kontakt med polis på plats.

Bild: Skärmdump från SVT https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/person-skjuten-i-alby-misstankt-mordforsok