FARSTA Flera hyresgäster fick lämna sina lägenheter efter en explosion på eller nära en balkong i området Larsboda i Farsta.

Enligt polisen.se var det vid tretiden natten till fredagen som flera personer i Farsta larmade om explosionen. Det visade sig att något hade exploderat på eller nära en balkong till en lägenhet i ett hus. När patrull kom till platsen var flera rutor trasiga och det fanns skador på två balkonger.

De som bor i huset mittemot det utsatta flerfamiljshuset fick evakueras liksom de som bor över och under lägenheten som utsattes för explosionen. Det skedde vid sextiden på fredagsmorgonen och vid niotiden kunde de återvända till sina lägenheter.

Polisen kommer ha personal på plats under dagen och helgen i det aktuella området och däromkring, enligt polisens hemsida. Ett område runt det utsatta lägenhetshuset spärrades av.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse men det fanns i morse ingen misstänkt för brottet. Ingen hyresgäst kom till fysisk skada.