LIDINGÖ En kvinna som påstod sig vara civilklädd polis och stal kontanter och smycken från en äldre persons bostad har nu anhållits för grov stöld.

Den kvinnliga bedragaren ringde på hos kvinnan, som är i 80-årsåldern, på Lidingö. Hon ljög om att hon var civilklädd polis och behövde komma in i lägenheten. Hon trängde sig in i den äldre kvinnans bostad där hon stal kontanter och smycken från den äldre och försvarslösa kvinnan. Hur mycket kvinnan kom över i kontanter och smycken har polisen inte uppgett på polisen.se

Men den drabbade kvinnan larmade polisen om det inträffade. Hon gjorde en anmälan och en förundersökning om grov stöld inleddes. Under utredningens gång kom det fram uppgifter som gjorde att polisen kunde hämta in kvinnan och kolla efter stöldgods i hennes bostad. Men polisen skriver inget om något av det som stals påträffades i bostaden.

För några dagar sen ansåg åklagaren att misstankarna mot kvinnan stärkts och hon anhölls som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för grov stöld.