TÄBY En kvinna som misstänks ha stulit kontokort och koder från äldre har gripits av polisen i Täby centrum. Hon hade varit på ett äldreboende i kommunen när polisen slog till.

Det var med hjälp av övervakningsbilder och vittnesuppgifter från pågående utredningar som polisen lokaliserade henne till norra Stockholm. Områdespoliser kunde konstatera att kvinnan, som är i 30-årsåldern, gjort besök på ett äldreboende i centrala Täby. Hon greps i Täby centrum och i hennes väska fann polisen minst fyra kontokort och koder från äldre brottsoffer. Det ledde till att kvinnan greps på plats.

Kvinnan är nu häktad och utredningen runt henne växer. Polisen misstänker att hon har begått grova bedrägerier mot äldre utsatta och utelämnade brottsoffer.

Kvinnan är sedan tidigare dömd i tingsrätten till ett år och sju månaders fängelse för grova bedrägerier.  Domen är överklagad till hovrätten och i väntan på att domen blir verklighet eller ändras har kvinnan fortsatt begå brott.

Polisen i Södra Roslagen kunde gripa kvinnan genom en insats för att lokalisera henne, och eventuella medgärningsmän, som polisen misstänker har lurat många äldre personer att lämna ifrån sig kontokort och koder.

Det är dock ännu inte känt om kvinnan, eller någon av hennes eventuella medhjälpare, har fått ut pengar via kontokorten.Foto: Google Maps