En stor polisinsats pågår just nu i Upplands Bro.

Strax efter klockan 19 har flera ögonvittnen sett hur mopeder kört fram till en Audi och avlossat flera skott, gärningsmännen ska ha skjutit med olika vapen från varsin sida av bilen. 

Både mopederna och bilen lämnade platsen efter att skott avlossats. Bilen dök upp 20 minuter senare på en bensinmack där de sökte hjälp. I bilen fanns en man, en kvinna och ett spädbarn.

De ska ha undkommit kulorna men träffats av glassplitter och fått lindriga skador.

Flera tomhylsor hittades på platsen och en stor polisjakt inleddes, bland annat finns insatsstyrkan och en helikopter på plats.  En förundersökning är inledd och den gäller mordförsök och grovt vapenbrott.

Bilen är tagen i beslag. Vid klockan 20.15 uppger polisen på sin hemsida att ingen av de misstänkta gripits.

Källa: Aftonbladet

Uppdatering Tisdag 3/8 klockan 10.30

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att gärningsmännen var ute efter att råna familjen på bilen de satt i. Under natten slog polisen till mot ett garage, där hittades mopeder och flera vapen samt ett föremål som misstänks kunna vara en bomb.

Tidigt på Tisdagsmorgonen greps två män i 25-års åldern och de har anhållits av åklagare. Platsen är fortfarande avspärrad och polisens tekniker är kvar på plats.

Männen ingår nu i en utredning med fyra rubriceringar; försök till mord, försök  till grovt rån, grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig ödeläggelse.