HaningeTelegrafen Gränspolisen i region Stockholm fick in tips som har lett till att de kunde gripa fem personer och hittat stora mängder stöldgods i södra Stockholms län. De gripna har koppling till internationella brottsnätverk. Bland annat fanns fyrhjulingar och åkgräsklippare bland stöldgodset.

– Trots fem gripanden har vi nog dessvärre bara tagit ett fåtal av de som använder den här platsen som så kallad ankarplats. Ankarplatser används ofta av internationella brottsnätverk och här har de relativt ostört kunnat både hantera och förvara stöldgods i stor skala, säger Monica Krüger, gruppchef vid gränspolisen hos polisen i region Stockholm.

Gränspolisens spanare åkte den 10 juni till en uppställningsplats för containrar i Västerhaninge efter det inkomna tipset.

På plats dröjde det inte länge innan två personer anlände till platsen och gick in i en av containrarna. Polisen slöt upp och både personerna och containrarna kontrollerades och det visade sig att en av dessa innehöll stora mängder av stöldgods och polisen grep de två personerna.

Dagen efter gripandet av de båda fortsatte spaningar i det aktuella området, vilket ledde till ytterligare tre gripanden och husrannsakningar utfördes. Under dessa hittade polisen misstänkt stöldgods med bland annat flertalet fyrhjulingar, åkgräsklippare och mycket annat.

Samtliga fem som greps är häktade och ett omfattande arbete med att ta hand om stöldgodset pågår, samtidigt fortsätter arbetet för gränspolisen och lokalpolisen i Haninge/Nynäshamn skriver polisen.

Bild: Mattias Wåhlin