STOCKHOLM Under 13 år har accesskortet funnits hos SL. Men under hösten kommer ett nytt kort, SL-kortet, introduceras för att så småningom ersätta accesskortet helt.
Kortet introduceras sannolikt i höst, för de kunder som vill använda det, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen, till Mitti.se.

SL moderniserar sina system. Ett tydligt tecken på detta är att under hösten ska introducera ett nytt kort för framtiden. Accesskortet som funnits sedan 2008 ska sakta men säkert ersättas av detta nya.

–Vi har en pilotstudie igång för att se så att systemet beter sig som det ska. Kortet introduceras sannolikt i höst, för de kunder som vill använda det. 2023 ersätter det slutgiltigt accesskortet, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen, till Mitti.se.

”fungerar som accesskortet”

Betalsätten för SL:s resenärer har under årens lopp förändrats och tanken med det nya kortet, som kommer kallas SL-kortet” är bland annat att den som inte vill betala via mobilen eller bankkort ska kunna ha detta. En annan anledning till att accesskortet byts ut är att avtalstiden med leverantör löper ut och ”SL-kortet” är en skapelse av deras egna trafikledningen.
– Målet är att kunderna ska känna igen sig. Det fungerar som accesskortet men är bättre, och man kan själv läsa av och se vad man har på det. Och så behöver man inte vänta ett par dar på att köpet ska gå igenom om man laddar på digitalt, säger Henrik Palmér.