ÄLTA/NACKA Polisen larmades under torsdagskvällen till ett radhusområde i Älta. I början var polisen förtegen om vad det larmet skulle röra sig. Senare bekräftades att man funnit en ung kvinna död i en bostad.
Vi utreder ett misstänkt grovt våldsbrott. Det är allt jag kan säga i nuläget, sa Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, under kvällen till Aftonbladet.se.

Under torsdagskvällen, vid 19:30-tiden, åkte polisen ut, efter att ha larmats, till ett radhusområde i Älta, i Nacka Kommun.

Enligt Aftonbladet.se var polisen mycket förtegen om vad som hade hänt vid första skedet.
– Vi utreder ett misstänkt grovt våldsbrott. Det är allt jag kan säga i nuläget, sa Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, under kvällen.

Natt mot fredag kom nya uppgifter ut från polisen, där man bekräftade att man funnit en ung kvinna död i en bostad och en förundersökning om mord inleddes. Polisen berättade också att man gripit en ung man, som fördes till sjukhuset för vård av lindriga skador, innan förhören påbörjades tidigt under fredagsmorgonen.
– En man i 25-årsåldern är gripen och anhållen. Han är misstänkt för mord men förnekar brott, säger Marcus Geisewall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen som också bekräftar att mannen och kvinnan hade någon form av relation.

Kvinnans anhöriga är underrättade, uppger polisen.

FOTO: Fotoakuten.se