Inne i centrala Stockholm var det stora folksamlingar längs kajerna och en del andra platser, framförallt vid tolvslaget såklart. Polisen meddelar att självaste nyårsfirandet som relativt lugnt när det handlar om fylleri.

Det uppstod vissa trafikproblem eftersom många valde att ta bilen till city under firandet. 

Flertalet inkomna ärenden som rörde ungdomar som sköt fyrverkerier mot människor och byggnader har hanterats runtom hela länet men det finns inga rapporter om några som skadats. Det har däremot förekommit fler fyrverkerier än vanligt på innergårdar.
* Bland annat rapporterades det om en misstänkt brand i Frösunda i Solna men det visade sig vara fyrverkerier som sköts från en balkong.
* En brand utbröt även på Lidingö under kvällen och spred sig från lägenheten till balkongen. Ingen skadade sig vid händelsen och räddningstjänsten kunde konstatera att det handlade om olycka med en gasolbrännare som låg bakom händelsen.
* Under kvällen kom även larm om en brand i en lägenhet i Flemingsberg i Huddinge och det misstänks att fyrverkerier ligger bakom händelsen som kan sköts in i lägenheten genom ett fönster. 
* 04:49 larmades räddningstjänst om en lägenhetsbrand i Eknäs i Nacka där flerfamiljshuset utrymdes och åtminstone tre personer skadats i varierande omfattning. Det är oklart vad som orsakat branden och det kommer genomföras en utredning. 

Polisen grep två män i 25-årsåldern misstänkta för våldtäkt på en kvinna. Våldtäkten ska ha skett på en fest i Södra Stockholm. Kvinnan fördes till sjukhus. 

En tonårsflicka blev medvetslös en fest på södermalm och fördes till sjukhus på grund av alkoholförgiftning. 

Många larm har även kommit in om brott i nära relation som skett i hemmet, inte sällan i kombination med högt alkoholintag. 

Generellt utanför de centrala delarna av Stockholm har det inte varit lika stora folksamlingar utomhus som tidigare år. En bedömning är att restriktionerna till följd av covid samt vädret påverkat detta.

Uppdatering klockan 07:00

Under nyårsafton 2020 hanterade polisens regionledningscentral ca 1100 ärenden (händelser) mellan klockan 18:00-06:00. Siffran för denna natt är ca 900 ärenden (händelser)

Antalet ärenden som 2020 rörde fylleri var 65 st och 37 personer omhändertogs. Årets siffra är 65 ärenden med 42 omhändertagna personer.

Antalet ärenden som rör misshandel var 2020 80 st med 16 frihetsberövade personer. Årets siffra är 81 ärenden med 13 frihetsberövade personer.

Sammanfattningsvis bedöms årets nyårsafton ha varit något lugnare är förra årets.