VALLENTUNA Bara dagar kvar till sportlovet. Men Coronaviruset har fått fäste i lågstadiet på Hagaskolan i Vallentuna. Nu tar man till hårda tag för att få ner smittspridningen.
Vi har haft dialog i flera dagar och till slut landade det i en rekommendation om att stänga den delen av skolan, säger Hagaskolans rektor Anna Andréasson, till lokaltidningen Mitt i.

Snart stundar en veckas ledigt från skolan. Det är sportlov. Men Covid-19 tar inte lov. Från i dag, två dagar innan lovet, får eleverna i lågstadiet på Hagaskolan i Vallentuna ha distansundervisning – Anledningen är flertalet fall med coronaviruset och att man stänger skolan en vecka framåt.
– När vi fick veta att det fanns flera fall med covid-19 tog vi kontakt med smittskyddsläkaren. Vi har haft dialog i flera dagar och till slut landade det i en rekommendation om att stänga den delen av skolan, säger Hagaskolans rektor Anna Andréasson till lokaltidningen Mitt i och fortsätter:

– Det blev väldigt kort varsel, men vi har kunnat luta oss mot de förberedelser som vi har gjort. Tidigare har högstadieelever haft fjärrundervisning och då har de kunnat koppla upp sig och ha lektioner, men vi har inte digitala verktyg på det sättet för lågstadiet.

Skolan har även mellan- och högstadieelever. Men de berörs inte av stängningen.

– De har närundervisning som vanligt i dag och i morgon.

Däremot kommer årskurserna 7-9 ha distansundervisning, vecka 10, efter lovet som tidigare meddelats.