STOCKHOLM En flicka i tonåren fördes till sjukhus efter krock med en elsparkcykel på Sankt Eriksgatan på Kungsholmen.

Enligt polisen åkte flickan på en elsparkcykel på Sankt Eriksgatan när hon kolliderade eller hakade i en annan ung flicka på liknande fordon.

Olyckan blev kraftig och en av flickorna blev liggande på marken, alldeles vid ena körfältet på Sankt Eriksgatan.

Sekunder efter olyckan var en kvinna framme för att hjälpa flickan som kände av smärtor.

Stockholmstelegrafen.se:s reporter råkade passera platsen kort efter att olyckan inträffat. Man såg tydligt att den skadade hade svårt att resa på sig. Hon tog sig för pannan flera gånger där hon låg en bit ut på gatan. Hade hon legat längre ut på körbanan kunde hennes liv ha varit i fara. Några meter därifrån, mitt på körbanan nära Sankt Eriksbron, låg elsparkcykeln som hon kan ha färdats på.

Den andra personen, troligen också det en ung flicka, som var med vid kollisionen stannade enligt uppgift inte kvar på platsen efter krocken.

Enligt Ola Österling, presstalesman för polisen i Stockholm, kan flickan som kolliderade med den nu skadade ha smitit från olycksplatsen.

Händelsen ska utredas och kommer man fram till att det handlar om ett obehörigt avvikande från olycksplats så kan det skrivas en anmälan om det, enligt Ola Österling.

Efter några minuter kom ambulans och flickan fördes till sjukhus. Det var vid 16-tiden på onsdagen oklart hur skadad flickan var.