SOLLENTUNA Natten till torsdagen misstänks några personer ha försökt stjäla katalysatorn på en parkerad bil vid station Häggvik.

Det var vid tvåtiden natten till torsdagen som en person larmade polisen om att två män låg vid och under en parkerad personbil. Männen hade ställt upp bilen och börjat såga av ett rör under bilen. När de misstänkta tjuvarna såg att de var iakttagna sprang de från platsen i riktning mot Minervavägen, enligt uppgifter till polisen.se. Trots att polisen satte in hundpatrull lyckades personerna fly undan.

Polisen misstänker att männen kan ha varit på väg att såga av katalysatorn från bilen. Det inträffade flera stölder av just katalysatorer från personbilar under hösten förra året, och polisen ber nu allmänheten om att vara observant och rapportera om man ser någon som ligger under en bil och försöker montera bort något.

– Brottet kan ske var som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Var uppmärksam och kontakta polisen, antingen via 112 om brottet är pågående eller via 114 14 om du sett något, skriver polisen på sin hemsida.

Bild: Google map