UPPLANDS VÄSBY Socialchefen i Upplands Väsby gjorde ett felsteg. Han rundade vaccinkön för Covid-19. Det gjorde att socialchef blev avstängd och nu meddelar kommunen att han får sparken.
Utredningen visar att han har agerat på ett olämpligt sätt som allvarligt skadat hans förtroende som socialchef, säger Väsbys kommundirektör Regina Kevius till aftonbladet.se.

Aftonbladet avslöjade för en tid sedan att flertalet chefer i Upplands Väsby kommun hade gått före i kön för att få vaccinsprutan för Covid-19. Bland annat fanns socialchef Magnus Lublin med där.

Efter detta avslöjande vidtog kommunen åtgärder. Lublin blev avstängd från sin tjänst då en utredning tillsattes. Nu har kommunen meddelat att han skadat sitt förtroende som socialchef och fått lämna den posten.
– Utredningen visar att han har agerat på ett olämpligt sätt som allvarligt skadat hans förtroende som socialchef. Jag har därför i samtal med honom meddelat att han inte längre har mitt förtroende att fortsätta i den rollen, säger kommundirektör Regina Kevius i ett pressmeddelande som Aftonbladet citerar i från.

De andra cheferna som mottagit vaccinet kommer varnas av sin arbetsgivare. Anmälan för vaccineringen kom via en länk som skickats ut av Upplands Väsbys vaccinationssamordnare som troligtvis kommer få disciplinpåföljd för detta.

– Vi är inne i ett mycket allvarligt skede med en fortsatt pandemi där många väntar på vaccin. Vi som kommun måste värna allmänhetens förtroende i arbetet med att begränsa smittspridningen i Upplands Väsby, säger Regina Kevius.

FOTO: Upplandsvasby.se