MUSIK Kanadensiska Tate McRae släpper ”slower” från kommande EP ”too young to be sad” som ges ut den 26 mars via RCA Records. Tate McRae är 17-åringen som fick sitt stora genombrott mitt i en pandemi. Hennes låt ”you broke me first” har över 800 miljoner streams och var den fjärde mest streamade låten av en kvinnlig artist 2020. ”you broke me first” har sålt platina i mer än 15 länder och är i skrivande stund fortfarande Topp 50 på Spotify i Sverige, nästan ett år efter releasen.

Den kommande EP:n ”too young to be sad” består av sex låtar och innehåller förutom nya ”slower” de tidigare släppta låtarna “r u ok,” “rubberband”, hitsingeln ”you broke me first” samt två osläppta låtar. ”slower” är precis som med Tate McRaes tidigare låtar ett hjärtskärande pop-anthem. Låten är producerad av Russell Chell (Lil Nas X, YBN Cordae) och Sir Nolan (Nick Jonas, Selena Gomez) med en intim och personlig text skriven av Tate McRae. Se lyrik-videon till ”slower” här.

Tate McRae började sin karriär som dansare och hyllades stort när hon som 13-åring var med i den 13e säsongen av det amerikanska dansprogrammet ”So You Think You Can Dance”. Förutom dansen började Tate dela med sig av sina andra talanger, låtskrivandet och sången. Hon skapade en video-serie på sin YouTube-kanal som hette ”Create with Tate”, blev viral, och genom sina låtar och ärliga texter fick hon snabbt fans världen över. Idag kombinerar Tate McRae sången och dansen i sina framträdanden och musikvideor och resultatet är slående.

Att Tate McRae är en växande världsstjärna är det ingen tvekan om. Apple Music har utsett henne till ”Up Next Artist” under mars månad och spelat in en video för kampanjen som ses här. Tate McRae hittas på ”Forbes 30 under 30 List” för 2021 och med sina 17 år är hon den yngsta artisten på listan.

”too young to be sad” låtlista

1. bad ones

2. rubberband

3. slower

4. r u ok

5. you broke me first

6. i wish I loved you in the 90s